Ridikül magazin, 2023. novemberi lapszám

A Ridikül Magazin népszerű női havilap, melynek fókuszában mindig is a nők álltak. Suliválasztó rovatával most különösen nagy segítség lehet a nyolcadikosok szülei számára.

Közeleg a nagy nap, a központi írásbeli napja. Igaz, megelőzi egy karácsony meg egy szilveszter, de aztán jön a január 20-a, és a diákok bevonulnak a középiskolákba magyart és matekot írni. A Suliválasztó rovat fókuszában ezúttal a központi felvételi.

 

 • Színes női havi magazin
 • Megjelenés: havonta
 • 2023. november havi lapszám
 • Oldalak száma: 76
895 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási lehetőségek
Kód: 57
Ridikül magazin, 2023. novemberi lapszám

Termék részletes leírása

A NOVEMBERI SULIVÁLASZTÓ ROVAT TARTALMÁBÓL:

Figyelem! A november már az a hónap, amikor aktívan el kell kezdeni a készülődést: a hónap végéig be kell adni a jelentkezést a központi írásbeli felvételire. Ez a diákok, illetve a szülők feladata! A novemberi Ridikül magazin Suliválasztó rovatában minden részletről írunk: hol és hogyan kell a jelentkezést beadni, hol található meg azon iskolák listája, ahol a vizsgát meg lehet írni.
De foglalkozunk azzal is, hogyan állnak össze a felvételi pontszámok, valamint a szakképzésben tovább tanulók ösztöndíj lehetőségeivel is. Külön cikkben írunk a matematikafelvételiről, arról, hogy milyen típushibák a jellemzők, és hogyan lehet ezeket elkerülni! Olvasd el Töreky Szilvia „matekmentor” tanácsait!

 

A NOVEMBERI LAPSZÁM TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEI, TÉMÁI:

 • A november már csendes hónap, ilyenkor sokkal erősebben érezzük a gyászt, az elvesztés fájdalmát. A filmek világából jó pár alkotás van, amelyek utat mutatnak az újrakezdéshez, meggyőznek arról, hogy mindig van remény. A Címlapsztori összeállításában olyan reményt adó filmekről írnak, amelyek átsegíthetnek a nehéz időszakokon.
 • A gyereknek hallgass a neve? A nevelés minden korban és kultúrában más volt. A gyereknevelés története azoknak is izgalmas lehet, akik már túl vannak ezen a korszakon, és azoknak is, akik még előtte állnak, vagy éppen most birkóznak vele. Neszesszer rovatban erről olvashatsz.
 • A pszichiáter az emberi agy vizsgálatával és az agy betegségeinek gyógyításával foglalkozik. Az Egészség rovat cikkéből megtudhatjuk, hogy mire jó a pszichiáter.
 • Dió, ahogy talán még sosem próbáltad. A Gasztro rovatban olyan diós recepteket mutatnak be, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy dióval készülnek.
 • Beszéljük meg! Érthetetlen, hogy egy párkapcsolatban miért nem tudjuk érzelmeinket, sértettségünket, dühünket, szorongásainkat megfogalmazni és elmondani. Pedig őszinte beszélgetések nélkül egészséges, kiegyensúlyozott párkapcsolat talán nem is létezik.
 • A november mindig szomorkás egy kicsit. Az elmúlás, a természet élettelensége, a nyirkos hideg ellepi a lelkünket. Ahány ember, ahány legenda, ahány történelem, ahány kultúra, mind-mind másképp vélekedik a halálról. Mégis egy kicsit ugyanúgy. Valóban a haláltól félünk? Vagy az oda vezető ismeretlen úttól…
 • Szigetvilág bátor utazóknak: Madeira és az Azori-szigetek, ahol a világ majdnem valamennyi tája és szépsége látható.

EGY LAP AZ IGAZI NŐKNEK!